Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το ζουμί του πετεινού

Όπως με ενημέρωσαν από την Εστία, σήμερα κυκλοφορεί στην Αθήνα το βιβλίο μου "Το ζουμί του πετεινού"
Ήτανε χωριάτης αλανιάρης ο πετεινός και μας πήρε λίγη παραπάνω ώρα μέχρι να βράσει.
Νουβέλα στο μέγεθος του "Λαγού μαλλί". Δίδυμο αδελφάκι του.
Ήρωάς της ο Παναγής που ζούσε καταγής. Ένας αγρότης στην εποχή της οικονομικής κρίσης
Η Κρίση και η Φύση...


Την έγραψα προτού φουντώσει ο αδυσώπητος πόλεμος που ζούμε. Πριν μπω στα χαρακώματα.
Όταν με το καλό απελευθερωθούμε, ίσως ξαναγράψω λογοτεχνία.

10 σχόλια:

  1. Υπέροχα νέα, το περιμέναμε...¨καλοτάξιδο" το νέο βιβλίο...καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ
      Ελπίζω να σε ικανοποιήσει κιόλας.
      Καλημέρα

      Διαγραφή
    2. Πριν από λίγο ολοκλήρωσα την πρώτη ανάγνωση...ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω όσα νιώθω αυτή τη στιγμή...το βιβλίο, όχι απλά με ικανοποίησε, με συνεπείρε, το διάβασα χωρίς καμία παύση, ζωντάνεψα κάθε εικόνα, αφουγκράστηκα κάθε ήχο, βρέθηκα στ' αλήθεια στο χωράφι, στη φύση, στην εξοχή, συμμετείχα στα δρώμενα του καπηλιού...συνέλαβα πολλές φορές τον εαυτό μου να "γεύεται" τα φαγητά και να περιποιείται τα διάφορα μποστάνια...στην έκρηξη οργής του Παναγή άκουγα τη δική μου φωνή, τη δική μου αγανάκτηση, το δικό μου θυμό για όλα όσα γίνονται στη χώρα μας...εύχομαι " το θεραπευτικό ζουμί του πετεινού" να "γιατρέψει" τις συνειδήσεις όσων καπηλεύονται την πατρίδα μας!
      Η φύση και η γη είναι πραγματικά η μόνη σωτηρία, όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε όλοι τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από τα αδιέξοδα που βιώνουμε...
      Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλα αυτά που ένιωσα σήμερα...Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Τί ωραία!
    Εχθές το έψαξα και σήμερα βλέπω τα νέα! Καλοτάξιδο σίγουρα.
    Ευχαριστούμε.
    Αφορμή μήπως ξεγελαστείς και έρθεις Αθήνα να σε γνωρίσουμε και από κοντά? Μακάρι!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ...ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα,πότε,είπες αγαπητέ, πώς θα ξαναγράψεις λογοτεχνία;Αστειεύεσαι, ελπίζω...Αυτή η λογοτεχνία που γράφεις εσύ και κάποιοι λίγοι μετρημένοι-πλούσια πλούσια-στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι καλοδεχούμενος συγγραφικός… ακτιβισμός,κοίτα γύρω σου τα… συναδέρφια της πνευματικής ζωής του τόπου, χαχαχα,κλωσσάνε παντοιοτρόπως κλούβια αυγά τώρα στα δύσκολα, όχι μονάχα του φιδιού, αλλά του… πάσα ένα!Λοιπόν πήρα σήμερα το βιβλίο σου, στην Εστία απόρησαν που έσπευσα, εννοείται ότι θα το διαβάσω απόψε κιόλας και σε παρακαλώ, ξεκίνα να γράφεις το επόμενο,να χαρείς,άκου θα ξαναγράψεις όταν απελευθερωθούμε!
    Κι εσείς εκεί και πολλοί άλλοι σε όλη την Ελλάδα και τρέχουμε και προσπαθούμε ο καθένας με τον τρόπο του να αντισταθούμε σε όλο αυτό που επιχειρούν και παράλληλα συνεχίζουμε και τα άλλα που μας εκφράζουν.
    Σ΄όλη την Ελλάδα της ξεπούλας γίνεται,εδώ στην γειτονιά μου,στο Μοσχάτο και στο Νέο Φάληρο, περνούσε ο κόσμος τον δρόμο απλά και κατέβαινε στην άμμο,έλα τώρα να δεις,ρίξανε μπλόκια πολύ πιο ψηλά από τον παλιό δρόμο, μας κλείσανε δηλαδή την φυσική πρόσβαση στην ακτή και δημιουργήσανε τελικά 240 στρέμματα μπαζωμένης νέας(!) γης, την οποία από την εποχή των Ολυμπιακών το 2004,ξανάρχισαν να πασχίζουν με πονηριές να «αξιοποιήσουν»,δηλαδή να χτίσουν ό,τι τσιμεντένια αηδία μπορεί να λειτουργήσει, βεβαίως με… εισιτήριο!
    Φυσικά είμαστε απέναντί τους και μέχρι τώρα ό,τι κακό προλάβαν να κάνουν δεν τους έχουμε επιτρέψει να το ολοκληρώσουν.Κατά καιρούς ξαναβγάζουν τα δήθεν αναπτυξιακά τους σχέδια και λένε τις ψευτιές τους.
    Εμείς εκεί,κατεβάζουμε συρματοπλέγματα, κάνουμε παρεμβάσεις σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια,εκδηλώσεις,μηνύσεις και ό,τι μπορούμε και κυρίως συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να μην αφήνουμε να ειπωθεί από τον κόσμο αυτό που τόσο θέλουν:"εδώ δεν έχουμε δουλειές, την παραλία θα κοιτάμε,δεν πα να γίνουν όλα τσιμέντο".Δυστυχώς πλέον δεν βλέπουμε θάλασσα ούτε γι αστείο,όλο τον φαληρικό όρμο τον έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους,κάτι μπούκες που υπάρχουν είναι μονίμως κλεισμένες από νερά και η όλη πρόσβαση γίνεται μετά φόβου Θεού.
    Έχουν αφήσει μισοτελειωμένα αντιπλημμυρικά έργα,ο Κηφισός κι ο Ιλισσός-ιστορικά παλιά ποτάμια που θα μπορούσαν να είναι ανάσες ζωής για όλη την Αθήνα-είναι σε τραγική κατάσταση και το ένα αναπτυξιολάγνο σχέδιο διαδέχεται το άλλο και συμβαίνουν πολλά ακόμα, σημεία και τέρατα, που θα χρειαζόμουν μέρες για να σου τα εξιστορήσω στοιχειωδώς. Αν θέλεις μπες www.mesopotamia.gr και mesopotamia-mosxato.blogspot.com για να πάρεις μιαν ιδέα.
    Εσύ λοιπόν και τον δικό σου αγώνα να συνεχίσεις (που είναι και δικός μας,διότι η καταστροφή ενός τόπου δεν είναι υπόθεση μόνον των ντόπιων) εκεί στο νησί σου και να γράφεις όμως παράλληλα γιατί και αυτό είναι αντίσταση,
    σκέψου το.Αντίσταση στην φτήνια και στο χάλι που έχει επιβληθεί στον τομέα του βιβλίου.
    Σ΄ευχαριστώ για την υπομονή.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eγώ το παρήγγειλα πριν... 2 βδομάδες στο τοπικό βιβλιοπωλείο στη Νιγρίτα!!!
    Νόμιζα ότι είχε ήδη κυκλοφορήσει...
    Ο βιβλιοπώλης μου είπε ότι πήρε σε δύο αποθήκες και δεν το είχαν!!
    Μετά κατάλαβα...

    Εύχομαι τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα από Σέρρες. έμεινα λίγο πίσω στις νέες σου εκδόσεις αλλά επανέρχομαι δριμύτατη και ορεξάτη να διαβάσω ωραία ελληνικά. όταν έρθεις προς Θεσσαλονίκη για παρουσίαση ενημέρωσε τον ιστότοπο, να σε δούμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή